Laddercompetitie SINGLE

Uitleg

We starten met een laddercompetitie “Dropshot Singles” enkel voor dropshot leden. De competitie loopt vanaf woensdag 26 oktober 2022 tot en met woensdag 31 mei 2023 (waarna een playoff volgt) en is zeer flexibel: daag zelf je tegenstander uit, meerdere wedstrijden per dag mogelijk met een minimum van 1 wedstrijd in 3 weken. Uiteraard enkel mogelijk bij voldoende beschikbare velden.

Uitslagen en tussenstanden

Reglement

Algemeen:

 1. Het bestuur houdt een totaalklassement bij.
 2. Elk lid kan deelnemen aan de interne competities maar het is volledig vrijblijvend.
 3. De reguliere competitie loopt tot en met 31 mei 2024, waarna een playoff volgt.
 4. Het bestuur kan in de loop van de competitie – op basis van ervaringen – wijzigingen aanbrengen in het reglement.

De competitie is bedoeld om iets extra competitiefs te brengen in onze speelavonden. Maar het is niet de bedoeling dat het spelen voor de rangschikking storend wordt voor de spelers die niet deelnemen aan de competitie of voor die wedstrijden die niet in aanmerking komen voor het klassement.

Reglement:

 1. Ieder die lid is van Dropshot mag zich inschrijven tot en met dinsdag 25 oktober. Normaal gezien starten we de resultaten van vorig jaar, maar voor het eerste jaar wordt de startplaats bepaald door het bestuur, losweg gebaseerd op de resultaten van de competitie eind 2023.
 2. Tijdens het speeljaar kunnen nieuwe spelers zich aansluiten tot eind maart 2024. Nieuwe spelers beginnen onderaan de rangschikking.
 3. In de reguliere competitie spelen M/V samen. Enkel de playoffs zijn M/V.
 4. Wie 3 weken op rij niet speelt, zakt 1 plaats op de rangschikking. Na die eerste 3 weken, zakt de speler bij verdere afwezigheid elke week 1 bijkomende plaats weg in het klassement.
 5. De geldige rangschikking is het klassement dat op de website staat.

Wedstrijden:

 • Spelers kunnen een bestuurslid vragen om als scheidsrechter op te treden.
 • Per avond, mag een speler meerdere tegenstanders uitdagen. Ze spelen maximum 3 sets, telkens volgens de officiële puntentelling. De eerste die 2 sets binnenrijft, wint het duel.
 • De officiële puntentelling gaat tot 21 punten als de kloof met de tegenpartij 2 of meer punten bedraagt. Is dat niet zo, dan spelen we verlengingen tot er een 2 puntenkloof is, maximaal tot 30 punten.
 • Wie tijdens een wedstrijd moet opgeven wegens blessure, verliest die partij.
 • Spelers kunnen enkel tegenstanders uitdagen die maximaal 5 plaatsen boven hen gerangschikt staan.
 • Wanneer de uitdager verliest, verandert de rangschikking niet. Wint de uitdager, dan komt hij op de plaats van de verliezer te staan. De verliezer en de spelers die tussen hen in stonden, zakken dan 1 plaats in het klassement.
 • Een speler hoeven per avond maar één uitdaging te aanvaarden. Zij kunnen een andere uitdaging weigeren, maar moeten die dan wel binnen de 2 weken die volgen, aangaan. Anders beschouwt het bestuur de weigering als een verlieswedstrijd. Gelieve daarom bij een weigering steeds een bestuurslid (Franky/Betty/Steven) op de hoogte te brengen. Indien een speler te veel uitdagingen te verwerken krijgt, gelieve dit ook te melden aan die bestuursleden. Uitdagingen en weigeringen die niet gemeld worden, worden niet ontvankelijk verklaard.
 • Spelers die uitgedaagd werden, hebben het recht de volgende drie weken een nieuwe uitdaging van dezelfde spelers te weigeren maar zijn daartoe niet verplicht.
 • Blijf steeds sportief en correct ten opzichte van je tegenstanders, je medespeler en het materiaal. Bij herhaalde storende overtredingen op dit vlak kan een speler geschrapt worden uit het competitiespel.